“Uw tapijt weer zo goed als nieuw”

Over de tapijtkliniek Mönchengladbach

In Mönchengladbach -net over de grens in Duitsland- vindt u onze Tapijtkliniek. Al meer dan honderd jaar een vertrouwd adres om uw vloerkleed, karpet of tapijt te laten reinigen en/of repareren.

Kloppen, spoelen, shamponeren, impregneren en drogen

Wij vertellen u graag iets over onze geschiedenis. Ons bedrijf bestaat al sinds het jaar 1900. Onze opa had maar één doel: Oosterse tapijten weer als nieuw maken. Zijn jarenlange kennis en ervaring heeft hij doorgegeven aan zijn zoon. (Oosterse) tapijten, karpetten, vloerkleden in alle materialen en kleuren; voor ons zijn er geen geheimen. Wij zijn zeer bedreven in alle mogelijke reinigingsmethoden en reparaties en werken nog steeds volgens de oeroude, degelijke Perzische traditie.

Stappenplan reiniging en reparatie

Legt u uw tapijt, vloerkleed of karpet in onze vertrouwde handen, dan doorloopt dit een aantal stappen:

Uitkloppen

Vóór het wassen kloppen wij uw tapijt voorzichtig uit om alle stof en loszittend vuil te verwijderen.

Klopmachine

Het uitkloppen gebeurt in een klopmachine die ook alle fijnere stofdelen en mijten grondig verwijdert.

Eindcontrole

Als alle processen zijn afgerond, kan de eindcontrole plaats vinden. Uw tapijt wordt tenslotte opgerold en dan kan de thuisreis beginnen. Wij bezorgen uw kleed binnen een straal van 80 km rondom Tegelen (bij Venlo) weer helemaal gratis thuis.

Wassen

Hierna spoelen wij uw tapijt zorgvuldig met schoon water en vervolgens wordt het geshamponeerd. Zelfs diepzittende vervuiling wordt op die manier uit de vezels verwijderd. Daarbij maken we uitsluitend gebruik van biologische en pH-neutrale wasmiddelen, die vrij zijn van oplosmiddelen. Vervolgens wordt het zeepsop samen met het vuil voorzichtig uit alle vezels gestreken.

Centrifugeren & drogen

Het droogproces kan beginnen. Daartoe wordt het tapijt eerst gecentrifugeerd, geborsteld en tenslotte enkele uren onder toevoer van frisse lucht in de droogkamer opgehangen.

Impregneren

Voorkomen is beter dan genezen, is het gezegde. Impregneren van uw vloerkleed of tapijt kan veel ongemakken voorkomen. Na impregneren zal het reinigen van uw tapijt in de toekomst minder vaak noodzakelijk zijn. De Tapijtkliniek kan ook hierin voorzien. Indien gewenst impregneren wij uw tapijt of karpet met een biologisch middel. We gebruiken daarvoor een traditionele zeep uit Perzië, die hier al honderden jaren voor wordt gebruikt.


Uw tapijt reinigen en/of repareren?

Bekijk het hele proces van reiniging en reparatie op het YouTube-filmpje.